Izšla je znanstvena monografija Umetnost med prakso in teorijo

21. septembra 2021 je pri Znanstveni založbi Filozofske fakultete UL izšla nova znanstvena monografija UL ALUO z naslovom UMETNOST MED PRAKSO IN TEORIJO, ki jo je uredil prof. dr. Jožef Muhovič.

Monografija je rezultat lanskoletne prve znanstvene konference UL ALUO (Transformacije v teoriji) in združuje teoretske prispevke, razvrščene v tri področja: estetika, likovne vede in teatrologija. Pobudnica celotnega projekta – tj. vzpostavitve diskusije in refleksije med različnimi strokovnimi področji umetnosti oz. na raziskovalnih področjih umetniških akademij Univerze v Ljubljani in vpogleda v delo raziskovalk in raziskovalcev na umetniškem, oblikovalskem in scenskem področju – je Katedra za teoretične vede UL ALUO, ki je k sodelovanju povabila kolege z Akademije za gledališče, radio, film in televizijo (UL AGRFT) ter sodelujoče predavatelje z UL ALUO.

V torek, 28. septembra 2021, bo monografija prvič predstavljena v sklopu druge znanstvene konference UL ALUO, naslovljene Prečenja v teoriji (od 10. ure dalje na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem).

Umetnost med prakso in teorijo je že dostopna v Knjižnici UL ALUO kot tudi na spletu.

Vabljene_i k branju!

Knjigo je oblikovala asist. Alja Herlah (UL ALUO), ki je tudi avtorica fotografij v galeriji.